видеограф софия
 
 
 
 

КОЙ СЪМ АЗ И С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАМ


plamen bijev video

Здравейте, аз съм Пламен Бижев и обичам да снимам и монтирам готини видео продукции. През последните години съм работил за впечатляващи идеи с великолепни сътрудници, с които сме снимали различни по големина сватбени, музикални, спортни, модни и лайфстайл проекти. Ще познаете моята работа по китарната музика, която съпътства по-голямата част от моя живот. Музиката на групи като Тhe Black Keys, The White Stripes и Led Zeppelin е повлияла върху моя винтидж стил на снимане с изпипана кинематография без почти никакви визуални ефекти.

Напоследък работя усилено по RockaWeddings – нова компания, посветена на това да запамети най-важното от вашата прекрасна фънки сватба на фото и видео формат. Екипът на компанията е наистина отдаден на идеята да улови естествените емоции на такъв интимен момент и да ги накара да изглеждат като истински филм. Предвид факта, че тези събития се случват на живо и предполагат много внимателен поглед върху детайлите и постоянно променящите се емоции, сме се специализирали в това да правим клиентите си щастливи с крайния резултат, без да изпускаме последните нововъведения в техниката и софтуера за обработка на кадри.

Няма значение дали снимам реклама на вашия бизнес, интимна сватба, огромно събитие с хиляди посетители или вашата готина идея за видео проект – знам как да накарам всичко това да изглежда в подходящото настроение така, че видеата да бъдат гледани отново и отново през следващите години.

ФИЛОСОФИЯ НА СНИМАНЕ
Не обичам да се набивам на очи. Старая се да се промъквам през труднодостъпни места, за да уловя кадъра, които виждам. Не си падам по режисура и нагласени неща. Най-важна е емоцията, която получавам и се опитвам да пресъздам чрез видеата които правя. Целта – да уловя точния момент в точното време.

 


 

DSLR/SLR ТЕЛА & КАМЕРИ

Снимам както със Super35мм. сензорни камери така и с по-малки. Различните сензори имат различни преимущества, които зависят от начина и средата, в която се използват. DSLR тела и камкордъри на марки като Canon и Sony и запълват всички недостатъци.

СТАБИЛИЗИРАЩА ТЕХНИКА

Стабилизиращата техника DJI Ronin M ми позволява да правя продължителни и плавни кино движения за различни типове видео продукции. Използвам стативи и слайдър, но разчитам главно на ръцете си.

ОБЕКТИВИ

Обичам да използвам светлочуствителни обективи с плавна бленда, дълъг ход на фокуса и почти не ползвам други. Тези обективи ми позволяват да получавам страхотно боке и пропускат повече светлина до сензора, което помага за по-добри кадри в тъмна среда.

МОНТАЖ И ОБРАБОТКА

Обработката на суровия материал е най-важния процес. Подборът на музиката, начинът на монтаж и цветовите корекции отнемат доста време. Ако успееш да намериш синхрона между тях, ефектът би бил доста добър.

СНИМАЧНА ТЕХНИКА